Bakan Albayrak duyurdu!

Corona virüse karşı Ekonomik İstikrar Kalkanı Genel Tebliğ hazırlandı

Destekler-Teşvikler Hit: 895 / Yorum: 0 / 24 Mart 2020 12:22
Bakan Albayrak duyurdu!
-A +A

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Koronavirüs (COVID-19) salgınının neden olduğu ekonomik tahribata karşı devreye aldığımız Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri kapsamında vergi süreçleri bakımından mücbir sebep hükümlerinden faydalanacak mükellefler için bir Genel Tebliğ hazırladık." açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Twitter'dan Ekonomik İstikrar Kalkanı Genel Tebliğ hazırlandığını duyurdu ve şunları belirtti, "Koronavirüs (COVID-19) salgınının neden olduğu ekonomik tahribata karşı devreye aldığımız Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri kapsamında vergi süreçleri bakımından mücbir sebep hükümlerinden faydalanacak mükellefler için bir Genel Tebliğ hazırladık" dedi.

6'ŞAR AY ÖTELENDİ

Bakan Albayrak sözlerine şöyle devam etti, "Tebliğ ile mücbir sebep hali kapsamındaki sektörleri ve altında yer alan iş kollarını belirledik. Sektörlerin dışında, ticari, zirai kazanç sahibi veya serbest meslek erbabı olan TÜM GELİR VERGİSİ MÜKELLEFİ vatandaşlarımızı da (1,9 milyon kişi) mücbir sebep hali kapsamına aldık.Nisan, Mayıs ve Haziran’da muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemeleri 6’şar ay öteliyoruz."

Bakan Albayrak aynı zamanda beyanname ertelemelerinden de bahsetti. Albayrak, "Bu aylarda verilmesi gereken Muhtasar ve KDV beyannameleri de verilmeyecek. Bu beyannameleri 27 Temmuz’a erteliyoruz.Diğer taraftan İçişleri Bakanlığı genelgesi sonrası, 65 yaşın üzerinde olması ya da kronik rahatsızlığı bulunması nedeniyle sokağa çıkamayacak olan vergi mükellefi vatandaşlarımızın beyanname ve ödemeleri yasağın sonuna kadar ertelenmiştir" dedi. 


Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Benzer Haberler
Destekler-Teşvikler
Üreten Kadınlar Güçlü Yarınlar

Üreten Kadınlar Güçlü Yarınlar

03:14 - 23 Nisan 2023
Sektör
Akbank'tan KOBİ'lere özel destek

Akbank'tan KOBİ'lere özel…

03:00 - 23 Nisan 2023
Sektör
Şekerbank ve Schneider Electric iş birliğiyle elektrikli araç şarj istasyonlarına finansman desteği

Şekerbank ve Schneider…

02:40 - 23 Nisan 2023
Sektör
TEB'den işletmelere 50 milyon avroluk kredi

TEB'den işletmelere 50 milyon…

02:31 - 23 Nisan 2023
Destekler-Teşvikler
KOBİ’lerin GES yatırımlarına destek

KOBİ’lerin GES yatırımlarına…

02:24 - 23 Nisan 2023
Günlük Gazeteler
Oku
Ziyaretçi Defteri
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...