Enerji Verimliliği Fuarı 14 Ocak'ta

Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı 14 Ocak'ta başlayacak

Pazar/Ülke Hit: 1796 / Yorum: 0 / 2 Ocak 2015 13:35
Enerji Verimliliği Fuarı 14 Ocak'ta
-A +A

Expotim tarafından Enerji Verimliliği Haftası kapsamında düzenlenen "6. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı (EVF)" 14-17 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

Expotim açıklamasına göre; sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirecek olan fuara, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımı bekleniyor. 

Fuarda, katılımcılar enerji tüketiminde verimliliği sağlayacak ve enerjilerin kullanıldığı alanlara göre farklılık gösteren ürün ve tasarımlarını sunma fırsatı bulacak. 

Enerji verimliliği alanında iş birliklerine de ev sahipliği yapacak olan fuarın ana gündem maddesi ise "binalarda ısı yalıtımı ile enerji tasarrufu" olarak belirlendi. Geçen yılın kasım ayında açıklanan 10. Kalkınma Planı Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planı'nda, enerji verimliliği konusunda da öncelik "binalarda ısı yalıtımı ile enerji tasarrufu" konusuna verilmişti. 

Yapılan araştırmalar, Türkiye'de binaların yüzde 85'inin yalıtımsız olduğunu gösteriyor. 10. Kalkınma Planı'nda binalarda ısı yalıtımıyla, 16 milyon binanın neden olduğu 10 milyar dolarlık zararın hızlıca azaltılması öngörülüyor. 

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Günlük Gazeteler
Oku
Ziyaretçi Defteri
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...