İşçi alana 54 aylık prim desteği müjdesi

Türkiye İş Kurumu, işverenlere "Yeni işçi alın, teşvik verelim" çağrısında bulundu. İŞKUR, özellikle kadınlar ve gençlerin işe alınması halinde 54 aya kadar prim desteği sağlayacaklarını açıkladı.

Destekler-Teşvikler Hit: 14199 / Yorum: 0 / 2 Ekim 2013 19:55
İşçi alana 54 aylık prim desteği müjdesi
-A +A

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, kurum tarafından işverenlere verilen teşviklerin istihdamın artırılması amacıyla önemli fırsatlar sağladığını bildirdi. 6 aydan 54 aya kadar verilen sigorta pirim teşviklerinin işsizliği önlemenin yanı sıra işveren maliyetlerini düşürdüğünü vurgulayan Yazıcı, 31 Aralık 2015 tarihine kadar İŞKUR’a başvuran işverenlerin teşviklerden faydalanabileceğini belirtti.

 Nusret Yazıcı teşvik sisteminin ayrıntıları ve yararlanma koşullarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. 6 aydan 54 aya kadar verilen sigorta pirim teşviklerinin işsizliği önlemenin yanı sıra işveren maliyetlerini düşürdüğünü vurgulayan Yazıcı, istihdamın artırılması amacıyla bu teşvikleri verdiklerini bildirdi. 31 Aralık 2015 tarihine kadar İŞKUR’a başvuran işverenlerin teşviklerden faydalanabileceğini hatırlatan Yazıcı, şunları kaydetti: “Özel sektör işyerleri tarafından işe alınan her bir sigortalı için sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarı işe alındıkları tarihten itibaren İŞKUR tarafından karşılanacak. Özel sektör işyerlerinin bu teşviklerden yararlanabilmeleri için işe aldıkları kişilerin 6 ay süredir işsiz olmaları ve son 6 aylık sigortalı çalışan ortalamasına ilave olmaları gerekiyor.”
 
"KADINLAR VE GENÇLERİN İSTİHDAMINI ARTIRACAK"
 
Teşviklerin özellikle kadınlar ve gençlerin istihdamını artıracağına dikkat çeken Yazıcı, 18-29 yaş arası erkekler ile 18 yaşından büyük kadınlardan mesleki yeterlilik belgesine sahip olanların 48 ay, mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi bitirenlerin veya İŞKUR tarafından düzenlenen mesleki eğitim kurslarından mezun olanların 36 ay, hiçbir belge veya niteliğe sahip olmayanların ise 24 ay süreyle teşviklerden yararlanabileceğini ifade etti. Yazıcı, 29 yaşından büyük erkeklerden mesleki yeterlilik belgesine sahip olanların, mesleki teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi bitirenlerin ya da İŞKUR tarafından düzenlenen mesleki eğitim kurslarından mezun olanların 24 ay süreyle teşviklerden faydalanabileceğini belirten Yazıcı, özel sektör işyerlerinin işgücü taleplerini İŞKUR’a kayıtlı işsizler arasından karşılamaları durumunda tüm bu sürelere ilave olarak 6 ay daha teşvik verildiğini vurguladı.

Yazıcı ayrıca, teşviklerin bir iş sözleşmesine tabi olarak çalışırken mesleki yeterlik belgesi alanlar veya mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi bitirenleri de kapsadığını, bu şartların yerine getirilmesi durumunda çalışanların 12 ay süreyle sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarının İŞKUR tarafından karşılandığını söyledi.(ANKA)

Anahtar Kelimeler : prim desteği,
Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Günlük Gazeteler
Oku
Ziyaretçi Defteri
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...