Bağlantıda Kalın!

Haberler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına 2 bin 431 personel alımı yapılacak

Bakan Yanık, partisinin Toprakkale İlçe Başkanlığında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle bir personel alma imkanlarının olduğunu söyledi.

AK Parti’nin Osmaniye milletvekili adayı Yanık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

\”Bakanlığımız taşra sosyal hizmet kuruluşlarına, meslek ve destek personeli alımına çıkıyoruz. 2 bin 431 personel alımı yapacağız. Aile sosyal destek personeli, avukat, büro personeli, sosyal çalışmacı, psikolog, çocuk gelişimcisi, fizyoterapist, diyetisyen, hemşire, sağlık personeli, öğretmen gibi yine yurt yönetim personeli, tekniker, teknisyen ve koruma güvenlik görevlisi gibi personeller aramıza katılacaklar. Duyurusunu bakanlık sitemizden ve hesaplarımızdan ayrıca detaylarıyla yapacağız, 2 bin 431 arkadaşımız için Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden önümüzdeki haftalarda duyuru ve tercih alımları olacak. Sadece KPSS puanına göre. Sayın Cumhurbaşkanımız seçim beyannamesi konuşmasında açıkladı biliyorsunuz. Artık mülakatlara son. Dolayısıyla KPSS puanına göre adaylarımızı, inşallah meslek personelimizi aramızda görmüş olacağız. Bu müjdeyi de buradan duyurmuş olayım.\”

Yanık, böylece bakanlık aracılığıyla 2 bin 431 kişiye daha istihdam sağlamış olacaklarını kaydetti.

\”AK Parti iktidarları döneminde, hem bölgede hem de ülkede ciddi dönüşüm, değişim ve yatırımlar oldu\”

Bakan Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti iktidarları döneminde, hem bölgede hem de ülkede ciddi dönüşüm, değişim ve yatırım olduğunun görüldüğünü söyledi.

Türkiye’nin geldiği noktanın iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Yanık, \”Sayın Cumhurbaşkanı’mızın 2002’den 2023’e kadar adım adım inşa ettiği Türkiye’de her bir başlık, kendine sınırsız bir özgürlükle yer buldu.\” ifadesini kullandı.

Yanık, geçmişte birçok engellemeye rağmen Erdoğan’ın siyasi iradesi ve milletin desteğiyle ülkenin her bir köşesine yatırım ulaştığını, çalışmaların bölgeler arasında eşit şekilde yapıldığını dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına değinen Yanık, \”Ana muhalefet genel başkanı, kendi etnik, mezhep kimliğiyle alakalı açıklama yapıyor. Efendim işte ‘Korkmayın çocuklar.’ falan… Sana bu korkusuzluğu sağlayan Recep Tayyip Erdoğan. Bu ülkede bütün kimliklerin hakkını teslim eden, kimin ne olduğunu korkusuzca açıklaması imkanı sağlayan AK Parti’nin siyasi iradesidir. Dolayısıyla nerden nereye geldiğimizi çok iyi görmemiz, millete de çok iyi anlatmamız lazım.\” değerlendirmesinde bulundu.
 

Yanık, Osmaniye’nin vatan söz konusu olduğunda koşan insanların toprağı olduğunu belirterek, \”Yeniden bu memlekette yeni fay hatları oluşturmaya çalışanlar, birtakım kimlikler üzerinden kımıldanmaya başlayanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Birlikle dirlikle 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bir ve beraber olduğu bir Türkiye’yi inşa etmenin kavgasını yürütüyoruz.\” diye konuştu.

Seçimlerin önemine işaret eden Yanık, şöyle devam etti:

\”Dolayısıyla 2023 seçimleri sadece bir seçim değil, bir siyasi iradenin başa geçmesi ya da geçmemesi, birilerinin milletvekili seçilmesi ya da seçilmemesi meselesi değil. 14 Mayıs seçimleri, Türkiye’nin geleceğinin ne olduğunun belirleneceği seçim. Bu kadar birbirinden farklı vesayet, güç odaklarının içeriden, dışarıdan, uluslararası sistemden herkesin bir araya geldiği ve adeta Türkiye’yi yeniden bir kurt kapanına kıstırmaya çalıştıkları bir süreçte seçime gidiyoruz. Mesele sadece Tayyip Erdoğan bir dönem daha Cumhurbaşkanı, Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatma milletvekili olsun değil. Mesele geleceği nasıl inşa edeceğiz, bugüne kadar dişimizle tırnağımızla şehitlerin toprağa düşen kanlarıyla koruduğumuz memleketi bundan sonra nasıl inşa edeceğiz. Yeniden 1980’lerin, 1990’ların o karanlık dönemlerine dönecek mi yoksa bu millet şahlanıp o tarihten aldığı güçle birikimle Türkiye Yüzyılı’nı inşa ettiğinde dünyanın en güçlü, gözü kendisine dönen ülkelerinden biri mi olacak.\”

\”Önümüzdeki süreci Türkiye Yüzyılı’na dönüştüreceğiz\”

Yanık, kendi sözünü kendi söyleyen bir Türkiye’nin olduğunu ifade ederek, \”Bundan sonraki süreçte de bu millet kendi sözünü kendisi söylemek istiyorsa kendi sözünü kendi ciğerinden çıkararak, ihtiyacına, değerlerine göre söyleyecekse bunun yolu; bu milletin iradesinin tekrar sandıktan çıkmasından, siyasete yansımasından geçer.\” dedi.

Türkiye’nin eğitimden sağlığa, ulaşımdan güvenliğe, terörle mücadeleden savunma sanayisine kadar her alanda atılım yaptığının altını çizen Yanık, şunları kaydetti:

\”Bu tamamen siyasi iradenin, Cumhurbaşkanı’mızın, bugün itibarıyla Cumhur İttifakı’nın kararlılığı, daha önemlisi milletimizin desteği, Allah’ın yardımıyla oldu. Yine inşallah bu millet destek verir, teveccüh gösterirse daha kararlı, dikkatli bir biçimde önümüzdeki süreci Türkiye Yüzyılı’na dönüştüreceğiz. Türkiye Yüzyılı, tek başına bir söylem, laf olsun diye ortaya atılmış bir ifade değil, büyük bir iddia. Türkiye Yüzyılı, Türkiye’nin dünya sahnesine ‘Ben de varım’ diye çıkmasının adı.\”

Üst üste sadece Türkiye’nin değil, dünyanın zor zamanlar yaşadığına işaret eden Yanık, salgının dünyada çok ağır bir maliyetinin olduğundan örnekleriyle bahsetti.

Yanık, Türkiye’de ise hükümet olarak, millete afet ve acil durum hallerinin hiçbir faturasına yansıtmamak, ödetmemek gibi bir tutumlarının olduğunu vurgulayarak, \”Her bir kuruşunu kamu bütçesinden millete harcayan, milleti destekleyen bir hükümet var.\” dedi.

\”Yılmadan, yorulmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz\”

Bakan Yanık, Kahramanmaraş merkezli depremlere değinerek, \”Dünyanın başka hiçbir yerinde olmamış bir afetten bahsediyoruz. Bir hafta sonra barınma hizmetini önemli ölçüde çözmüştük. Şimdi işte çadır kentler, konteyner kentler, kalıcı konutların temelleri atıldı ve bir senenin sonunda Allah nasip ederse milletimize, depremzede vatandaşlarımıza kalıcı konutlarını teslim etmeyi taahhüt ediyoruz. Eksik yok mudur? Vardır, gayet tabii. Bu kadar geniş alanda, bu kadar çok insanın etkilendiği, bu kadar can kaybının olduğu bir yerde, eksik olmaması mümkün mü? Ama canla başla devlet, millet el ele diyerek çalışmış, yaraları sarmaya çalışmış bir kamu otoritesi, siyasi irade ve bir millet var. O bölgenin insanı, deprem bölgesinin insanları vatandaşlarımız ne yapıldığını gayet iyi biliyorlar.\” diye konuştu.

Depremlerin ardından Osmaniye’den ağlayarak ayrıldığını dile getiren Yanık, \”Vatandaş bizi teselli etti. Yeni yeni çadırlar kuruluyor. Bir ihtiyacınız var mı? ‘Hamdolsun, canımız sağ, devletimiz yanımızda. Her şey karşılanıyor. Battaniyemiz geldi, yemeğimiz geldi, çorbamız geldi.’ Bu millet bu kadar güçlü, bu kadar da metin bir millet. Ne yapıldığını da gayet iyi biliyor. Arada efendim, kafa bulandıran, ‘şu yapılmıyor, bu yapılmıyor’ diye ahkam kesenler var. Ama onları da biliyor millet.\” ifadelerini kullandı.

Yanık, AK Parti’nin karnesinin 20 yıldır yaptıklarıyla dolu olduğunu kaydetti.

Türk milletini dünyanın en güçlü, en büyük, en zengin milletlerinden biri yapmak istediklerini belirten Yanık, \”Bu milleti tekrar dünyanın gözünün çevrildiği bir millet haline getirmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla bundan sonra da gerçekten durmadan, yılmadan, yorulmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Bunun için milletimizin desteğine ihtiyacımız var, siyaset kurumu olarak. Bunun için milletimizin teveccühüne ihtiyacımız var. Bunun için milletimizin duasına ihtiyacımız var her şeyden önemlisi.\”

Yanık, yarın Ramazan Bayramı olduğunu hatırlatarak, \”Milletimiz için, vatanımız için, vatanımızın bütünlüğü, birliği, dirliği, beraberliği için huzuru, güvenliği için dua edelim.\” dedi.

Okumaya Devam Et

Haberler

Hakim ve savcı yardımcılığı için ön sınav şartı

Adli ve idari yargıda hakim ve savcı yardımcılığı sınavlarına girmek, avukatlık stajı ve noterlik stajına başlamak için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavında başarılı olma şartı getirildi.

Adalet Bakanlığınca hazırlanan Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı.

4 bölüm ve 12 maddeden oluşan yönetmelikle, sınavların yapılma şekline ilişkin usul ve esaslar ile bu sınavlara ilişkin diğer hususlar belirlendi.

Buna göre, hukuk fakültesi mezunları için hakim ve savcı yardımcılığı sınavına girmek, avukatlık stajı ve noterlik stajına başlamak için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavında başarılı olma şartı aranacak.

Hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az 4 yıllık yükseköğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olanlar için ise idari yargı hakim yardımcılığı sınavına girmek için de İdari Yargı Ön Sınavında başarılı olma şartı getirildi.

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı yılda iki defa nisan ve eylül aylarında, İdari Yargı Ön Sınavı ise yılda bir kez eylül ayında yapılacak. Bu sınavlar, 24 Ekim 2019’dan sonra ilgili yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıranlardan 31 Mart 2024’den sonra mezun olanlar hakkında uygulanacak.

En az 70 puan alanlar başarılı sayılacak

Sınav tarihi itibarıyla anılan bölümlerden mezun olanlar bu sınavlara başvurabilecek. ÖSYM tarafından yapılacak sınavlar, test şeklinde çoktan seçmeli en az 100 sorudan oluşacak. 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alanlar başarılı sayılacak.

Sınavlarda sorulacak konular ve puan dağılımları da yönetmelikte yer aldı.

Okumaya Devam Et

Haberler

TARSİM’e taahhüt edilecek “hasar fazlası desteği”ne ilişkin prim oranları belirlendi

Tarım Sigortaları Havuzu’na (TARSİM), devlet tarafından taahhüt edilecek hasar fazlası desteğine ilişkin prim oranları belli oldu.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, Tarım Sigortaları Kanunu’nun ilgili maddelerine istinaden Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu tarafından onaylanan Risk Paylaşımı ve Reasürans Planı’na göre, Tarım Sigortaları Havuzu tarafından 1 Ocak-31 Aralık 2024 döneminde akdedilen sigorta sözleşmelerinden kaynaklanan ancak ulusal ve uluslararası piyasalara transferi yapılamayan risklerin hasar prim oranı tespit edildi.

Havuzun üzerinde kalan kısım için yüzde 80 ile yüzde 95 arasında, havuzun ve havuza iş temin eden sigorta şirketlerinin üzerlerinde taşıdıkları kısım için yüzde 200 üzeri, münhasıran bitkisel ürünler don riski, hayvan hayat branşları şap hastalığı, ek hastalıklar ve terör riskleri ile sera ve su ürünleri branşlarına ilişkin yüzde 200’ü aşan kısmı için tamamı itibarıyla, münhasıran köy bazlı kuraklık verim sigortası ile ilgili olarak yüzde 200’ü aşan kısmı için tamamı itibarıyla hasar fazlası desteği taahhüt edildi.

Hasar fazlası desteği ihtiyacı ortaya çıkması durumunda, söz konusu tutar, Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesinin ilgili tertibinden Tarım Sigortaları Havuzu’na aktarılacak.

Karar, 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Okumaya Devam Et

Haberler

Türkiye ile Yunanistan arası

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in yarın gerçekleşmesi beklenen Türkiye ziyaretinde ikili ekonomik ve ticari ilişkiler de konu başlıkları arasında yer alacak.

Ziyaret çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Miçotakis’i Ankara’da kabul etmesi bekleniyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler sağlık, çevre, kültür ve sanat, turizm, ekonomi ve ticaret gibi birçok alanda işbirliği yapma potansiyeli taşıyor. Ayrıca 2021’den itibaren başlatılan ve ticari ilişkilere de ivme kazandırması beklenen “pozitif gündem” girişimi, karşılıklı ziyaretler ve işbirliği anlaşmalarıyla kurumsal hale getiriliyor.

Hem Türkiye’nin hem de Yunanistan’ın cazip turizm destinasyonlarına, ticaret ve enerji sevkiyatları açısından küresel öneme ve karşılıklı doğrudan yatırım avantajlarına sahip olmaları ekonomi alanında Türkiye’nin önündeki başlıca fırsatlar olarak öne çıkıyor.

Bu kapsamda yarınki ziyaret, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi açısından önem taşıyor.

Ticaret hacminde 10 milyar dolar hedefi

Yunanistan’a geçen yıl 2 milyar 609 milyon 889 bin 468 dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Türkiye ise bu dönemde Yunanistan’dan 1 milyar 495 milyon 449 bin 41 dolarlık ürün satın aldı. Böylece geçen yıl dış ticaret hacmi 4,1 milyar doların üzerine çıkarken, bu rakamın 10 milyar dolara yükseltilmesi hedefleniyor.

Demir ve çelik, 2023 sonu itibarıyla 246 milyon 744 bin 317 dolarla ihracatta ilk sırada yer aldı. Bu sektörü 233 milyon 581 bin 399 dolar ile “motorlu kara taşıtları, traktörler, bisikletler, motosikletler ve diğer kara taşıtları, bunların aksam, parça, aksesuarı” ve 210 milyon 990 bin 642 dolarla “plastikler ve mamulleri” takip etti.

Türkiye ise bu dönemde Yunanistan’dan 553 milyon 330 bin 260 dolarlık “mineral yakıtlar, mineral yağlar ve bunların damıtılmasından elde edilen ürünler, bitümenli maddeler, mineral mum” satın aldı. Bu faslı 214 milyon 298 bin 785 dolarla pamuk, pamuk ipliği ve pamuklu mensucat ürünleri izledi.

Türkiye’ye gelen Yunan turist sayısı ilk çeyrekte 168 bini aştı

Turizm faaliyetlerinin Kovid-19 salgını sonrasında hareketlenmesiyle Yunanistan vatandaşlarının Türkiye’ye ziyaretleri de arttı.

Bu kapsamda 2022 Ocak-Mart döneminde 71 bin 490 turist Türkiye’ye gelirken, bu sayı geçen yılın aynı döneminde yüzde 83,84 artışla 131 bin 424’e yükseldi.

Yunanistan vatandaşlarının Türkiye’ye ilgileri bu yılın ilk çeyreğinde de devam etti. Söz konusu dönemde turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28,38 artışla 168 bin 724 oldu.

Okumaya Devam Et

Trendler

Copyright © 2024 Kobi Yatırım. Tüm Hakları Saklıdır.