Bağlantıda Kalın!

Sektör

Gabar Dağı’ndaki petrol sahasında açılan artezyen kuyusundan petrol çıktı

Vali Bilgin, 2. Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası’nda gazetecilerle bir araya geldi. Bilgin, burada yaptığı açıklamada, Şırnak’ın artık bir petrol şehri olduğunu belirtti.

Bilgin, \”Sadece Şehit Aybüke Yalçın sahasında önümüzdeki günlerde 4 kuyuda daha çalışma yapılacak. Ama Esma Çevik sahası dediğimiz diğer sahamızda ve yine Akçay bölgesinde çalışmalar sürüyor. Orada 21. kuyu açıldı. Artezyen dediğimiz, yani bir su kuyusundan yoğun bir petrol çıktı. Bu da bizim için çok sevindirici. Tabii kuyunun tespit çalışmaları daha yeni aşamada. Daha yeni olduğu için bugün rakam verme şansımız yok ama şunu söyleyebiliriz, mevcut kuyuların en az 10 katı seviyesinde bir kuyu. Bu da TPAO’nun yapmış olduğu çalışmaların doğru yolda olduğu, Gabar’ın bir petrol noktası olduğu yönünde çok doğru bir tespit olduğunu gösteriyor.\” dedi.

“8 ayrı bölgede keşif çalışması yapılıyor”

\”Esma Çevik 200 milyon varil, Aybüke Yalçın ise 1 milyar varil rezervine sahip.\” ifadesini kullanan Bilgin, \”Şırnak’ta şu anda 8 ayrı bölgede keşif çalışması yapılıyor. Bu da şu demek oluyor, Şırnak’ın tüm dağlarında keşifle ilgili çalışmalar yapılıyor. Bestler Dereler ve Kato bölgesinde mevcut Gabar’da çıkanın çok daha yükseğinde petrol çıkacağıyla ilgili tahminlerimiz var.\” diye konuştu.

Kentin kabuğunu kırdığını ve bundan sonraki süreçte istihdam sıkıntısı yaşanmayacağını dile getiren Bilgin, Şırnak’ın artık sporla, üretimle ve istihdamla anılacağını kaydetti.

Okumaya Devam Et

Manşet

Türk hava sahasında verilen meteorolojik hizmetlere ilişkin yönetmelik Resmi Gazete’de

Türk hava sahası içerisinde verilen sivil havacılık meteorolojisi hizmetlerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce (SHGM), vatandaşların uçuş güvenliğinin sağlanabilmesi için havacılık meteorolojisi hizmetlerinin ulusal ve uluslararası mevzuatlara göre 7/24 esasında yürütülmesi amacıyla hazırlanan “Hava Seyrüsefer Alanında Verilen Meteorolojik Hizmetler Hakkında Yönetmelik (SHY-MET)” çalışmaları sonuçlandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından imzalanan Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, meteorolojik bakımdan uçuş emniyeti ve güvenliğinin sağlanması ile Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) nezdindeki sivil havacılık meteorolojisi hizmetlerinin eksiksiz yürütülmesi için gerekli usul ve esaslar belirlendi.

Yönetmelik uyarınca sivil havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu meteorolojik hizmetler, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütünün kural, tavsiye ve standartları çerçevesinde yürütülecek.

Yönetmelikle sivil havacılık meteorolojisi hizmetlerinde görev alan personelin nitelik, yetkinlik ve yeterlilikleri ile ilgili konularda da düzenlemeye gidildi. Bu kapsamda, havalimanlarında çalışan personelin yetkinliğinin ulusal ve uluslararası standartlarda olması sağlanacak.

Havalimanlarında verilen meteorolojik hizmetler de yapılan düzenlemeyle tanımlanmış oldu. Yönetmelikle ayrıca sivil havacılığa hizmet veren Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, SHGM ve MGM arasındaki koordinasyon ve işbirliği belirli standartlara bağlandı. Böylece söz konusu kurumlar arasındaki faaliyet ve işbirlikleri daha anlaşılır ve hızlı yürütülecek.

Okumaya Devam Et

Sektör

Akbank’tan KOBİ’lere özel destek

Akbank, Yemeksepeti hak ediş ödemelerini aylık olarak Akbank hesabı üzerinden alan üye restoranlar ve ‘Yemeksepeti Mahalle’ esnafına, yıl boyunca toplam 2 bin 700 TL’ye varan chip para, ücretsiz bankacılık işlemleri ve sıfır faizli ‘Ticari Artı Para’ gibi çok sayıda avantaj sağlıyor.

Akbank’tan yapılan açıklamaya göre, banka, KOBİ müşterilerini özel fırsatlarla desteklemeye devam ediyor. Bu çerçevede Yemeksepeti ile yeni bir iş birliği başlatan Akbank, üye restoranlara ve Yemeksepeti Mahalle esnafına özel avantajlar sunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, Yemeksepeti üyesi KOBİ’ler için yenilikçi ürün ve çözümler sunduklarını belirterek, şunları kaydetti:

‘KOBİ’lerin işine hız, gücüne güç katmak için başlattığımız KOBİ Hareketi için yatırımlarımız sürüyor. Bu kapsamda yeni nesil ürün ve hizmetlerle KOBİ’lerin işlerini büyütmeleri için çalışıyoruz. Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz iş birliklerine bir yenisini ekledik ve Yemeksepeti üyesi restoranları ve Yemeksepeti Mahalle esnafı için avantajlı bir dünya yarattık. Hak ediş ödemelerini Akbank üzerinden almaya başlayan restoranlar ve Yemeksepeti Mahalle esnafı chip para ödülü, ücretsiz bankacılık işlemleri ve sıfır faizli Ticari Artı Para kredisinden yararlanırken, POS, Ticari Kredi Kartı ve Taksitli Ticari Kredi gibi ürünlerde Yemeksepeti üyelerine özel sunduğumuz fırsatlardan faydalanabiliyorlar.’

Yemeksepeti Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Şener ise Akbank ile gerçekleştirdikleri iş birliğinin kendileri için önemine işaret ederek, ‘Üye restoranlarımızın Akbank ile sağlanan avantajlarla işlerini daha kolay yönetebilmelerine ve büyümelerine katkı sunmasının yanı sıra bu iş birliği kapsamında Akbank’ın sağladığı avantajlar, üyelerimizin maliyetlerini düşürerek daha hızlı ve verimli bir şekilde çalışmalarına imkan tanıyor. Bu iş birliği sayesinde, Yemeksepeti üye restoranlarımızın ve Yemeksepeti Mahalle esnafımızın daha güçlü bir şekilde büyüyebileceğine inanıyoruz.’ ifadelerini kullandı.

– Akbank’tan Yemeksepeti üyelerine özel ayrıcalıklar

Verilen bilgiye göre, 1 Nisan itibarıyla hak ediş ödemelerini Akbank hesapları üzerinden alan Yemeksepeti üyesi restoranlar ve Yemeksepeti Mahalle esnafı, aylık hak ediş tutarı üzerinden 200 TL’ye varan chip para fırsatından yararlanıyor.

Yeni Akbank’lı üyeler için ise ilk ay 500 TL, sonraki aylar aylık hak ediş tutarı üzerinden 200 TL olmak üzere, yıllık toplam 2 bin 700 TL’ye kadar chip para fırsatı sunuluyor.

Bunun yanında üyeler, ücretsiz bankacılık işlemleri ve sıfır faizli ‘Ticari Artı Para’ ile avantajlı konuma yükselirken, bu kapsamda 12 ay boyunca Akbank İnternet ve Mobil kanallarından 100 EFT, 100 havale ve 2 adet 25 yapraklı Çek Karnesi ücretsiz olarak sunuluyor.

Ayrıca nakit ihtiyaçların karşılanması için 100 bin TL’ye kadar 10 gün sıfır faizli ‘Ticari Artı Para’, vadesiz mevduat hesaplarına tanımlanıyor.

Öte yandan, Yemeksepeti üyelerinin 30 Nisan’a kadar yapacakları yeni POS başvurularında, 3 ay boyunca geçerli olacak şekilde yurt içi peşin işlemlerde tüm kartlar için yüzde 0,69 komisyon oranı ve 6 ay yüzde 50 ücret indirimi olanakları sağlanıyor.

Maaş ödemelerini Akbank üzerinden yapmak isteyen Yemeksepeti restoranları ise maaş ödeme programı ile çalışan başına 12 bin TL’ye varan promosyon ödemesinden yararlanıyor. İlk kez Akbank ticari kredi kartı alan müşterilere de 1.500 TL chip para ödülü kazanma imkanı sunuluyor.

Okumaya Devam Et

Sektör

E-Bebek ASUSPRO ile Yenilendi

Dünyanın önde gelen bilgisayar üreticilerinden ASUS’un, profesyoneller  için tasarladığı ASUSPRO serisi Hepsi Bir Arada ürünleri ile mağaza tasarımlarını yenileyen E-Bebek, 1999 yılında kuruldu. E-Bebek, anne ve bebeğin doğum öncesi döneminden başlayıp 4 yaşa kadar uzanan süreçteki tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Şirketin, Türkiye genelinde 33 ilde 77 mağazası bulunuyor.
Her geçen gün mağaza sayısını artıran E-Bebek aynı zamanda var olan mağazalarını da geliştirmeye devam ediyor. Bu bağlamda E-Bebek geçtiğimiz yıllarda mağazalarının tasarımını yenileyerek müşterilerine daha iyi hizmet vermeye başladı. Mağaza tasarımlarının yenilenmesi ile birlikte kasalarda kullanılan bilgisayar sistemlerinin de yenilenmesi gündeme geldi.
E-Bebek Sistem Destek Yöneticisi Gazi Çelen, “Yeni konsept mağaza tasarımına geçilmesiyle birlikte kullanılan donanımların da günümüz ihtiyaçlarına yönelik olarak yenilenmesi ve yeni konsept mağaza tasarımı ile örtüşmesi gerekiyordu. Bu kapsamda yaptığımız araştırmalarda hepsi bir arada bilgisayarların bizim için en uygun çözüm olduğuna karar verdik. ASUS ve diğer üreticilerin ürünlerini inceledik ve ASUS ile ilerleme kararı aldık. Şu an açılan tüm mağazalarımızda, ASUS’un kurumsal kullanıcılar için tasarladığı ürün yelpazesinden olan ASUSPRO Kurumsal Hepsi Bir Arada Bilgisayarları kullanıyoruz” dedi.
E-Bebek Sistem ve Network Müdürü Cumhur Memi ise ASUSPRO Kurumsal Hepsi Bir Arada Bilgisayar çözümünü tercih etmelerindeki en önemli nedenleri şöyle açıkladı: “Eskiden yaşadığımız en önemli sorunlardan birisi masaüstü bilgisayarlardaki ekipman çoğunluğundan dolayı kasa noktalarımızda yer sıkıntısı yaşamamızdı. Ayrıca ERP sistemimiz de dokunmatik ekran özelliğini destekliyordu. Bu yüzden bize daha fazla alan ve dokunmatik ekran avantajı sağlayacak çözümler üzerine yoğunlaştık. Performans ve kullanılacak çevre birimlerinin çoğunluğundan dolayı tablet bizim için iyi bir çözüm değildi. En iyi seçenek hepsi bir arada bilgisayar çözümü kullanmaktı.”
ASUSPRO Kurumsal Hepsi Bir Arada Bilgisayarların seçiminde fiyat, hız ve performansın büyük rol oynadığını belirten Gazi Çelen, “ERP çözümümüz dokunmatik ekran kullanımını destekliyordu. Bu yüzden en önemli kriterlerimizden birisi dokunmatik ekran oldu. Kasadaki işlemlerin hızlı bir şekilde yürütülebilmesi için hız ve performans da büyük önem taşıyordu. Sonuç olarak hem fiyat, hem performans, hem de hız açısından en iyi faydayı sağlayan ASUSPRO Kurumsal Hepsi Bir Arada Bilgisayarları tercih ettik. Kurulum sonrasında servis ile ilgili de herhangi bir sorun yaşamadık. Diğer üreticilerde servise girildiği anda ücret alınabiliyor ama ASUSPRO ürünlerinde bu söz konusu değil. İlk olarak arıza tespiti yapılıyor daha sonra ücret belirleniyor. Darbe veya düşme neticesinde kırılma gibi bir sorun olmadığı sürece cihazlarda neredeyse hiçbir sorun çıkmıyor. ASUSPRO Kurumsal Hepsi Bir Arada Bilgisayarları ilk kullanmaya başladığımız 2013 yılından bu yana ciddi hiçbir sorun yaşamadık” dedi.
Ayrıca bu yeni sistem sayesinde yer sıkıntısı da ortadan kalkmış. Klavye, ekran, fare, yazıcı ve barkod okuyucu gibi çevre birimlerinin çok yer kapladığını belirten Cumhur Memi, “Yeni çözümümüzle birlikte alan sıkıntımız tamamen ortadan kalktı. ASUSPRO Kurumsal Hepsi Bir Arada Bilgisayarları bir platforma yerleştiriyoruz, böylece hiç yer kaplamıyor. Yeni sistemin diğer bir avantajı ise giderek hantallaşan eski sistemlerin yerine daha yüksek performans sağlayan sistemlerin gelmesi oldu. Bu performans artışı sistemlerin üzerinde koşan yazılımların da hızlanmasını sağladı. Yani yeni sistem bize önemli bir hız avantajı sağladı” dedi.
Yeni sistem yer avantajının yanında maliyetlerin azalmasını ve daha az enerji kullanılmasını sağlamış. Gazi Çelen, “ASUSPRO Kurumsal Hepsi Bir Arada Bilgisayarların en önemli avantajlarından birisi maliyet oldu. Masaüstü bilgisayarlardan daha ucuza mal oluyor ve bunlara göre daha az enerji tüketiyor. Yani enerji anlamında da önemli bir fayda sağladı. Bunun sürdürülebilirliğe de katkısı var. Maliyet açısından rakamla ifade etmek gerekirse bize yüzde 30’luk bir avantaj sağladı” dedi.
ASUS Türkiye Kurumsal Ürünler Satış Müdürü Ceren Sağıroğlu “Satış temsilcilerinin kullandığı; çevre birimlerine daha pratik bir şekilde entegre olabilen ,şık, bütçe dostu, değişen teknolojiyi yansıtan ASUSPRO Hepsi Bir Arada POS çözümümüzün yüksek verim ve performansına, Türkiye’nin önde gelen mağaza zincirlerinden E-bebek aracılığı ile de tanık olmanın gerçekten gurur verici” olduğunu ifade etti.

Okumaya Devam Et

Trendler

Copyright © 2024 Kobi Yatırım. Tüm Hakları Saklıdır.