Destekler-Teşvikler

İkinci Kobi Değer Kredisi

Ocak başında ilk uygulanan KOBİ değer kredisi toplamda 20 milyar TL’lik bir paketten oluşmuştu. Bakan Albayrak, dün Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Bugünden itibaren KOBİ’lerimiz için Kobi Değer Kredisi-2’yi devreye alıyoruz. Hazine garantili, toplamda 25 milyar TL’lik yeni paketimiz tüm KOBİ’lerimize hayırlı uğurlu olsun. Destek olan 17 bankaya da teşekkür ediyoruz” dedi. Kredide Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 20 milyar TL tutarında kefaleti bulunacak. Hazine destekli kredi 6 ay anapara ödemesiz 36 ay vadeli olacak. Aylık yüzde 1.54, yıllık yüzde 18.48 faiz oranı uygulanacak.

80 BİN KOBİ ALDI

Konuyla ilgili Türkiye Bankalar Birliği’nden (TBB) yapılan açıklamada da KOBİ Değer Kredisi-2 paketinden, sektör kısıtı olmaksızın 125 milyon TL’ye kadar cirosu olan KOBİ niteliğine sahip işletmelerin yararlanabileceği ifade edildi. Açıklamada kredilerin ciro ve faaliyet alanına göre değişmek üzere azami 1.5 milyon TL’ye kadar kullandırılabileceği belirtildi. Açıklamada Türkiye’de üretim ve ticaret başta olmak üzere, tüm sektörlerde faaliyet gösteren ekonominin can damarı olan KOBİ’lere yönelik uygun koşullarda finansman imkanı sunan KOBİ Değer Kredisi’nin, 2019 yılı başında 14 bankanın (TC Ziraat Bankası, T. Garanti Bankası, Akbank, Yapı ve Kredi Bankası, T. Halk Bankası, T. Vakıflar Bankası, QNB Finansbank, Denizbank, Türk Ekonomi Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Şekerbank, Alternatif Bank, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası) katılımıyla uygulamaya alındığı belirtilerek bu paket ile kısa sürede yaklaşık 80 bin 269 KOBİ’nin toplam 25 milyar TL tutarında likidite imkânına sahip olduğu kaydedildi.

17 BANKA EKLENDİ

Açıklamada şöyle denildi: “KOBİ’lerimizin bu pakete olan yoğun ilgisinin devam etmesi ve sektör ihtiyaçları çerçevesinde paketin kapsamı genişletilerek KOBİ Değer Kredisi-2 yeni kredi paketi hazırlanmıştır. Hazine ve Maliye Bakanlığı’mızın 20 milyar TL’lik kefalet desteği ile toplam 25 milyar TL kredi hacmi oluşturulması amaçlanmıştır. Önümüzdeki haftadan itibaren kullanıma açılacak olan pakete 17 bankamız iştirak etmiştir. KOBİ Değer Kredisi-2 paketinden, sektör kısıtı olmaksızın 125 milyon TL’ye kadar cirosu olan KOBİ niteliğine sahip işletmeler faydalanabilecektir.”

KREDİNİN TEMEL ÖZELLİKLERİ

Krediler; ciro ve faaliyet alanına göre değişmek üzere azami 1.5 milyon TL’ye kadar kullandırılabilecek.

 

Kredilere Hazine destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti sağlanacak.

Kredilerde vade, 6 ayı anapara ödemesiz olmak üzere, toplam 36 ay olarak belirlendi.

Kredilerde aylık yüzde 1.54, yıllık yüzde 18.48 faiz oranı uygulanacak.

KOBİ DEĞER KREDİSİ 2’YE KATILAN BANKALAR

TC Ziraat Bankası 
T. İş Bankası 
T. Garanti Bankası 
Akbank
Yapı ve Kredi Bankası
T. Halk Bankası
T. Vakıflar Bankası
QNB Finansbank
Denizbank
Türk Ekonomi Bankası
Kuveyt Türk Katılım Bankası
ING Bank
Türkiye Finans Katılım Bankası
Albaraka Türk Katılım Bankası
Şekerbank
Ziraat Katılım Bankası
Vakıf Katılım Bankası
 

*Aktif büyüklüğüne göre sıralanmıştır.

Trendler

Exit mobile version