Bağlantıda Kalın!

Sektör

VMware 2021 Mali Yılı Birinci Çeyrek Sonuçlarını Açıkladı

Kurumsal yazılımın öncü ve yenilikçi şirketi VMware, Inc. (NYSE: VMW), 2021 mali yılı birinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı.
 
Çeyrek Değerlendirmesi
 

2020 mali yılının birinci çeyreğine göre yüzde 12 artan gelirler, 2,73 milyar dolara ulaştı.

2020 mali yılının birinci çeyreğine göre yüzde 17 artan abonelik, SaaS ve lisans gelirlerinin toplamı, 1,23 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 artan abonelik ve SaaS gelirleri, birinci çeyrekte 572 milyon dolara ulaştı.

2020 mali yılının birinci çeyreğinde 380 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 0,89 dolar olan GAAP net geliri, birinci çeyrekte 386 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 0,92 dolar oldu. 2020 mali yılının birinci çeyreğinde 535 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 1,25 dolar olan GAAP dışı net gelir, yüzde 21 artarak birinci çeyrekte 640 milyon dolara veya seyreltilmiş hisse başına 1,52 dolara yükseldi.

GAAP faaliyet geliri, 2020 mali yılının birinci çeyreğine göre yüzde 18 azalarak 418 milyon dolar oldu. GAAP dışı faaliyet geliri ise 2020 mali yılının birinci çeyreğine göre yüzde 25 artarak 818 milyon dolar seviyesine ulaştı.

Birinci çeyreğin faaliyetlerden gelen nakit akışı 1,37 milyar dolar, serbest nakit akışı ise 1,29 milyar dolar oldu.

Toplam gelir ile toplam peşin elde edilen gelirdeki ardışık değişim bir önceki yıla göre yüzde 19’luk bir artış yakalayarak 10,1 milyar dolara ulaştı. Toplam gelir ve toplam kazanılmamış gelirdeki sıralı değişim, geçen yıla göre yüzde 6 arttı.

 
 
 Abonelik, SaaS ve lisans gelirleri ile peşin elde edilen abonelik, SaaS ve lisans geliri bir önceki yıla göre yüzde 16 arttı.
 
VMware CEO’su Pat Gelsinger konuyla ilgili olarak “Tüm dünya beklenmedik zamanlardan geçiyor. 2021 mali yılının birinci çeyreğinde sağlam bir performans gösterdik. Çalışanlarımızın güvenliğini ve iyiliğini gözetmek ve müşterilerimizin çok hızlı değişen ihtiyaçlarına cevap vermek önceliklerimiz oldu. Önemli hizmetler sunan müşterilerimize önemli dijital hizmetler sunarak daha verimli ve güvenli bir şekilde ölçeklenmelerine yardımcı oluyoruz” dedi.
 
VMware CFO’su ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Zane Rowe ise “Birinci çeyrekte dijital dönüşüm yolculuğunda ilerleyen müşterilerimize yatırımlarını daha hızlı geri kazanma ve iyileştirilmiş dayanıklılık imkanı sunduk. Bu çeyrek aynı zamanda VMware’ın güçlü yönlerinin ve ekonomik olarak zorlayıcı bir ortamdaki fırsatların altını çiziyor” dedi.

Okumaya Devam Et

Manşet

Türk hava sahasında verilen meteorolojik hizmetlere ilişkin yönetmelik Resmi Gazete’de

Türk hava sahası içerisinde verilen sivil havacılık meteorolojisi hizmetlerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce (SHGM), vatandaşların uçuş güvenliğinin sağlanabilmesi için havacılık meteorolojisi hizmetlerinin ulusal ve uluslararası mevzuatlara göre 7/24 esasında yürütülmesi amacıyla hazırlanan “Hava Seyrüsefer Alanında Verilen Meteorolojik Hizmetler Hakkında Yönetmelik (SHY-MET)” çalışmaları sonuçlandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından imzalanan Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, meteorolojik bakımdan uçuş emniyeti ve güvenliğinin sağlanması ile Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) nezdindeki sivil havacılık meteorolojisi hizmetlerinin eksiksiz yürütülmesi için gerekli usul ve esaslar belirlendi.

Yönetmelik uyarınca sivil havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu meteorolojik hizmetler, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütünün kural, tavsiye ve standartları çerçevesinde yürütülecek.

Yönetmelikle sivil havacılık meteorolojisi hizmetlerinde görev alan personelin nitelik, yetkinlik ve yeterlilikleri ile ilgili konularda da düzenlemeye gidildi. Bu kapsamda, havalimanlarında çalışan personelin yetkinliğinin ulusal ve uluslararası standartlarda olması sağlanacak.

Havalimanlarında verilen meteorolojik hizmetler de yapılan düzenlemeyle tanımlanmış oldu. Yönetmelikle ayrıca sivil havacılığa hizmet veren Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, SHGM ve MGM arasındaki koordinasyon ve işbirliği belirli standartlara bağlandı. Böylece söz konusu kurumlar arasındaki faaliyet ve işbirlikleri daha anlaşılır ve hızlı yürütülecek.

Okumaya Devam Et

Sektör

VakıfBank’tan üçüncü çeyrekte 15 milyar 23 milyon lira net kar

VakıfBank, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde 15 milyar 23 milyon lira net kâr elde etti.

VakıfBank açıklamasına göre, aktif büyüklükte Türkiye’nin iki büyük bankasından biri olarak reel ekonomiye desteğini kesintisiz sürdüren Banka, 2023 yılının üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Söz konusu dönemde, aktif büyüklüğünü geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 77 artırarak 2,4 trilyon liraya yükselten VakıfBank, ulaştığı 18 milyar 542 milyon lira brüt kârından 3 milyar 519 milyon lira vergi karşılığı ayırarak, 15 milyar 23 milyon lira net kâr elde etti.

Açıklamada bankanın üçüncü çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin değerlendirmesine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, ‘2023 yılının üçüncü çeyreği, ekonomi yönetimimizin attığı sıkılaşma adımlarının ve makro ekonomik politikalardaki normalleşmenin özellikle sektörümüzde hissedildiği bir dönem oldu. Tüm bu pozitif gelişmeler ışığında biz de ekonomi yönetimimizle uyumlu olarak bilançomuzu verimli bir şekilde yönetmeyi sürdürdük. VakıfBank olarak seçici kredi politikamız doğrultusunda, özellikle ihracat ve yatırım odaklı, ülkemiz istihdamına katkı sağlayan ticari ve KOBİ segmentindeki müşterilerimizi desteklemeye devam ettik.’ ifadelerini kullandı.

İzlenen stratejilerle VakıfBank’ın toplam ticari kredi portföyü büyüklüğünün 1,1 trilyon lira seviyesini aştığını belirten Üstünsalih, ‘Bu alandaki öncülüğümüz ile reel ekonomiye ve firmalarımıza, ihtiyaç duydukları finansal desteği dönem gözetmeksizin sağlamaya devam ettiğimizi göstermiş olduk. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız bu dönemde ülkemize sağladığımız destekte hız kesmemek Bankamız adına gurur kaynağıdır.’ değerlendirmesinde bulundu.

– ‘Toplam mevduatlar ana fonlama kalemimiz olmaya devam etti’

Üstünsalih, fonlama tarafında toplam mevduatların yıllık bazda yüzde 78 artışla 1,7 trilyon lirayı aşarak VakıfBank’ın ana fonlama kalemi olmaya devam ettiğini ifade ederek, şunları aktardı:

‘Böylece bu alandaki pazar payımız bir önceki yıl yüzde 11,9 olan seviyesinden 12,8’e yükseldi. Buradaki en büyük önceliğimiz, tabana yaygın müşteri ve mevduat yapımızı korumak ve mümkün olduğunca daha çok sayıda müşterimize ulaşmak. Böylece müşterilerimizin tasarruflarını en doğru şekilde değerlendirmeleri için ihtiyaçları olan desteği onlara sağlamak. Ayrıca ekonomi yönetimimizce atılan adımlar sayesinde hem Bankamız özelinde hem de sektör genelinde KKM ürün grubundaki mevduatlarda kademeli ancak belirgin bir azalış eğilimi olduğunu gözlemliyoruz. Bu alanda ekonomi yönetimimiz öncülüğünde uygulamaları takip etmeye devam edeceğiz.

– ‘VakıfBank, 2 yıl aradan sonra 5 yıllık vadede piyasayı açan ilk Türk Bankası oldu’

VakıfBank’ın 2023 yılının ağustos ayında uluslararası bir banka ile 500 milyon dolar tutarında ve 5 yıl vadeli yeni bir teminatlı fonlama işlemini başarıyla tamamladığı ve ardından da Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile, ilk 3 yıl anapara ödemesiz olmak üzere, toplam 10 yıl vadeli ‘Yeşil Konut Projesi’ kapsamında 100 milyon avroluk ikinci dilimin kullandırılması konusunda anlaşmaya vardığını anımsatan Üstünsalih, şunları kaydetti:

‘VakıfBank yine sektöre öncülük eden bir gelişmeye imza attı. Çok kısa bir süre önce eylül ayı başında 5 yıl vadeli 750 milyon dolarlık sürdürülebilir eurobond ihracını da başarıyla tamamlayarak iki yıl aradan sonra bu vadede piyasayı açan ilk Türk bankası olduk. İşleme, farklı kıtalardan 180’e yakın kurumsal yatırımcıdan 2,6 milyar dolar tutarında, işlem büyüklüğünün 3,5 katı kadar talep toplandı. 2023 yılında şu ana kadar altı Türk bankası toplam yedi farklı eurobond işlemiyle piyasaya geldi. Doğru strateji, zamanlama ve yatırımcılar nezdinde yarattığımız pozitif algı sayesinde, normalde bir araya gelmesi zor üç bileşeni olan en düşük maliyet, en yüksek tutar ve en uzun vadeyi tek bir işlemde bir araya getirmeyi başaran banka olduk.’

Üstünsalih, ekonomi yönetimi tarafından alınan makro ihtiyati tedbirler ve eş zamanlı uygulanan para politikasındaki sıkılaşma adımlarının Türkiye’ye ve Türk bankalarına olan güveni yeniden arttırdığını belirterek, ‘Görüldüğü üzere uluslararası fonlama alanındaki en aktif Türk bankası olarak bir yandan pek çok yeni yabancı kaynağı ülkemize getirmeye devam ederken, diğer yandan bu kaynakları vakit kaybetmeden reel sektörün kullanımına sunuyoruz. Bunun en güzel örneği olarak 2020 yılında Dünya Bankası ile imzaladığımız 250 milyon dolarlık kaynağın tamamının amacına uygun bir şekilde firmalarımıza kullandırdığımızı bir kez daha hatırlatmak isterim. Bu anlamda ilerleyen dönemlerde de reel sektördeki firmalarımıza destek olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Okumaya Devam Et

Sektör

TEB’den işletmelere 50 milyon avroluk kredi

Türk Ekonomi Bankası (TEB), kadın liderliğindeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) finansman ihtiyacını gidermek için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 50 milyon avro tutarında yeni bir kredi anlaşmasına imza attı.

TEB açıklamasına göre, kredi, EBRD’nin TEB ile yürüttüğü Türkiye İş Dünyasında Kadınlar II (TurWiB II) Programı kapsamında yer alıyor.

Kadın girişimcileri ve patronları desteklemenin, onların iş fikirlerine katkı sunmanın hepimizin ortak geleceğine pozitif etki yaratacağı bilinciyle hareket eden TEB, finansman desteğinin yanı sıra kadın girişimcilerin iş hayatının çeşitli alanlarında karşılaştıkları engelleri aşmaları için onlara yol gösteriyor, yeni pazarlara ulaşmaları için gerekli bilgiye erişimlerini kolaylaştırıyor ve ekosistem paydaşlarıyla ortaklaşa çalışmalar yaparak daha fazla kadın girişimciye ve patrona ulaşmayı hedefliyor.

Bankacılık faaliyetleriyle ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katkıda bulunan TEB, “iyi ve örnek banka” anlayışıyla da topluma değer katan, pozitif etki yaratan çalışmalar yapıyor.

Sürdürülebilirliği iş sistemlerinin ve karar verme süreçlerinin odağına yerleştirerek toplumsal fayda sağlamaya odaklanan TEB’in kadınların iş gücüne katılmasının teşvik edilmesinden girişimcilerin desteklenmesine, toplum genelinde finansal okuryazarlık bilincinin yükseltilmesinden sosyal girişimciliğin yaygınlaşmasına kadar topluma fayda sağlayan çok sayıda projesi bulunuyor.

– ‘Kurucusu ya da yöneticisi kadın olan KOBİ’lerimize kredi desteği vereceğiz’

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, EBRD’nin 50 milyon avro tutarındaki bu desteğiyle kurucusu ya da yöneticisi kadın olan KOBİ’lere uygun faiz oranlarıyla taksitli ticari kredi imkanı sağlayacaklarını belirtti.

Kadın iş gücünün ekonomiye dahil edilmesinin önemi her geçen gün daha fazla fark edildiğini ve bu konuda çalışmalar yapıldığını aktaran Mendi, şunları kaydetti:

‘Biz de TEB olarak, kadın işletme sahiplerine destek sağlamak ve ekonomideki potansiyellerini ortaya çıkarmak amacıyla sektörde bir ilke imza atarak 2015’te başlattığımız Kadın Bankacılığı ile bu alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadınların iş dünyasındaki varlığını güçlendirmeye ve ekonomiye daha fazla dahil olmalarına yönelik çalışırken, iş hayatında karşılaştıkları engelleri aşmalarına destek olmak için de çok yönlü ürün ve hizmetler sunuyoruz.

Kadın girişimci ve patronların finansmana erişimini kolaylaştırmak için çeşitli kaynaklarla kredi çözümleri sunuyoruz. EBRD ile gerçekleştirdiğimiz kredi anlaşması ile bu desteğimizin kapsamını daha da genişletiyoruz. EBRD’nin 50 milyon avro tutarındaki bu desteğiyle kurucusu ya da yöneticisi kadın olan KOBİ’lerimize uygun faiz oranlarıyla taksitli ticari kredi imkanı sunacağız.’

Verilen bilgiye göre, TEB’in “sürdürülebilir bir toplum ve daha iyi bir gelecek” için yaptığı çalışmalarda sürdürülebilir finansın da önemli bir yeri bulunuyor.

Müşterilerine sürdürülebilirlik kapsamındaki proje ve yatırımlarında ihtiyaç duydukları finansman desteğini sağlamak için çalışan TEB, uluslararası çerçeve dokümanlarla uyumlu “yeşil kredi”, “sürdürülebilirlik bağlantılı kredi” gibi kredi ürünlerinin yanı sıra müşterilerinin pozitif etki yaratmayı hedefledikleri yatırım planlarını detaylı olarak inceleyerek özel finansman çözümleri sunuyor.

TEB, EBRD ile yaptığı yeni anlaşmayla, kadınların iş dünyasındaki varlığını güçlendirmek ve ekonomiye daha fazla dahil olmalarına katkıda bulunmak için TEB Kadın Bankacılığı kapsamında yaptığı çalışmaları daha da genişletmeyi hedefliyor.

Okumaya Devam Et

Trendler

Copyright © 2024 Kobi Yatırım. Tüm Hakları Saklıdır.