Bağlantıda Kalın!

Haberler

DenizBank’tan dolandırıcılık açıklaması! Resmi olduğu iddia edilen belgeler…

DenizBank’tan yapılan açıklamada, 7 Nisan’da bankaya ulaşan ilk şikayet üzerine teftiş kurulunca Seçil E. hakkında inceleme başlatıldığı, aynı gün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu, söz konusu kişiye ulaşılamaması dolayısıyla DenizBank tarafından Seçil E. için yurt dışına çıkma yasağı talep edildiği, düzenleyici ve denetleyici kurumun da bilgilendirildiği anlatıldı.

Teftiş kurulunca yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde Seçil E’nin tutuklanmasından önce iddia sahiplerinin 18 kişiden oluşan önemli bir bölümünün ifadelerine başvurulduğu belirtilen açıklamada, \”10 Nisan’da ön inceleme raporumuz İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmiş ve Seçil E, ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçuyla aynı gece gözaltına alınmış, akabinde tutuklanmıştır.\” bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, bu süreçte iddia sahiplerinin veya vekillerinin, basına verdikleri çoğunlukla gerçeği yansıtmayan beyan ve ifadeler üzerine kamuoyuna açıklama yapılması kararı alındığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

\”Bugün itibarıyla teftiş kurulumuzun yaptığı inceleme sonuçlanmış ve kapsamlı inceleme raporu, tüm ekleriyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına; eş zamanlı olarak inceleme raporunun birer sureti ilgili denetleyici ve düzenleyici kuruluşlara teslim edilmiştir. 28 kamera ile 7 gün 24 saat izlenen Levent Büyükdere Şubemizin kayıtları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunulmak üzere mali polise; Seçil E’nin kullandığı bilgisayar da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunulmak üzere mali polise teslim edilmiştir.\”

\”Bizi takiben başvuran sayısı sadece 3’tür\”

 

 

Açıklamada, bu hususlara ilave olarak son birkaç gündür basın yayın organlarında yer alan ve gerçeğe dayanmayan iddialara cevaben, kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesi için bazı hususları paylaşma zarureti doğduğu bildirildi.

Tüm bankaların teftiş kurullarının iletilen her şikayette, Bankacılık Kanunu ve ilgili mevzuattan kaynaklanan zorunluluk gereği gerekli incelemeyi başlattığı anlatılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

\”Şikayete konu personelin ifadesine başvurulur. Bu çerçevede, bankamız teftiş kurulu da konuyla ilgili kişilerin ifadesine başvurmuş ve rapor düzenlemiştir. İlgili raporu düzenleyip savcılığa sunabilmek amacıyla Seçil E’nin ifadesi, 9 Nisan’da alınıp, 10 Nisan’da ön inceleme raporuyla savcılığa iletilmiştir. Bankamıza yapılan şikayetlerde, konunun bir an önce açıklığa kavuşturulması maksadıyla yönlendirmemize rağmen, zarar gördüğünü iddia eden kişilerden pek çoğu bugüne kadar savcılık başvurusunda bulunmamıştır. Bizi takiben gerçekleşen başvuru sayısı bugün itibarıyla sadece üçtür.\”

Herhangi bir belge bugüne kadar tarafımıza sunulmadı

Levent Büyükdere Şubesi’nin diğer şubelerde de olduğu üzere 20’nin üzerinde kamerayla izlendiği kaydedilen açıklamada, nakit teslimlerine ilişkin banka sistemi tarafından üretilen herhangi bir belgenin bugüne kadar taraflarına sunulmadığı bildirildi.

Açıklamada, Seçil E. tarafından hazırladığı iddia edilen belgelere ilişkin de şu değerlendirmede bulunuldu:

\”Sistem tamamen bankamız ve şubelerimiz dışında kurulmuş\”

\”Resmi olduğu iddia edilen belgeler, bankacılık sisteminin kayıtlarına dayanarak üretilmediği gibi, Seçil E. tarafından düzenlendiği iddia edilen, mevzuatta karşılığı olmayan, afaki tutarlar içeren, ödeme taahhüdü bulunmayan, ajanda yaprağına ya da düz A4 kağıda yazılan bir kısım dokümanlardır. İddia sahiplerinin çok önemli bir bölümü ise bankamıza hiçbir evrak sunmamıştır.

Bazı iddia sahipleri ise şubelerimizdeki hesaplarından çektikleri paraları, şikayetçiler arasında ismi geçen birinin adıyla anılan fona katılmak üzere, alışveriş merkezi, restoran ve kafe gibi yerlerde elden teslim etmişlerdir. Kısaca, sistem tamamen bankamız ve şubelerimiz dışında, kişiler tarafından kurulmuş, şikayetçilerden birinin adıyla anılan farklı bir yapılanmadır.\”

\”İddia sahipleri bankacılık işlemlerinin nasıl çalıştığına yönelik yeterli bilgiye sahip\”

Açıklamada, iddia sahibi kişilerin tamamının, bankacılık işlemlerinin nasıl çalıştığına yönelik yeterli bilgi ve donanıma sahip nitelikli yatırımcılar olduğuna işaret edilerek, bu kişilerin bankanın yatırım ürünlerini yakinen bildiği, varlıklarını şubelerin yanı sıra internet bankacılığı, mobil bankacılık, telefon bankacılığı ve kendilerine düzenli olarak iletilen varlık ekstreleri üzerinden takip edebildiği aktarıldı.

Yatırımcıların, her türlü fonun da içinde olduğu tüm yatırım ürünlerini e-Devlet veya Merkezi Kayıt Kuruluşu üzerinden, dünyanın her yerinden sorgulayabildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Her türlü kanuni hakkımızı kullanacağımızı da kamuoyuna bildiririz

\”Bir önceki açıklamamızda da duyurduğumuz üzere bankalar, kanunla kurulmuş ve bu kanun çerçevesinde düzenli olarak denetlenen itibar ve güven müesseseleridir. Basına yansıyan ve asılsız suçlamalar içeren bu beyanatlara, tabi olduğumuz mevzuat ve bankacılık etiği gereği ayrıntılı ve isim vererek cevap vermiyoruz. Diğer yandan bilinçli ve kasıtlı olarak bankamız ve yöneticilerimizin ismi öne çıkarılarak yapılan haberler, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 74. maddesi anlamında banka itibarını zedeleyecek asılsız haber niteliğinde olduğundan, ‘Banka İtibarının Zedelenmesi’ suçu da işlenmektedir. Bu konudaki her türlü kanuni hakkımızı kullanacağımızı da kamuoyuna bildiririz.\”

Seçil E. \”sahtecilik\” ve \”dolandırıcılık\”tan tutuklanmıştı

DenizBank’ın Levent Büyükdere Şubesi Müdürü Seçil E’nin, Fatih Terim ve bir iş insanının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi bankanın özel fonu aracılığıyla dolandırdığı yönünde yapılan şikayetler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

Savcılığın talimatıyla ikametinde gözaltına alınan banka şube müdürü Seçil E, çıkarıldığı hakimlikçe \”resmi belgede sahtecilik\” ve \”dolandırıcılık\” suçlarından tutuklanmıştı.

Okumaya Devam Et

Haberler

Hakim ve savcı yardımcılığı için ön sınav şartı

Adli ve idari yargıda hakim ve savcı yardımcılığı sınavlarına girmek, avukatlık stajı ve noterlik stajına başlamak için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavında başarılı olma şartı getirildi.

Adalet Bakanlığınca hazırlanan Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı.

4 bölüm ve 12 maddeden oluşan yönetmelikle, sınavların yapılma şekline ilişkin usul ve esaslar ile bu sınavlara ilişkin diğer hususlar belirlendi.

Buna göre, hukuk fakültesi mezunları için hakim ve savcı yardımcılığı sınavına girmek, avukatlık stajı ve noterlik stajına başlamak için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavında başarılı olma şartı aranacak.

Hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az 4 yıllık yükseköğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olanlar için ise idari yargı hakim yardımcılığı sınavına girmek için de İdari Yargı Ön Sınavında başarılı olma şartı getirildi.

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı yılda iki defa nisan ve eylül aylarında, İdari Yargı Ön Sınavı ise yılda bir kez eylül ayında yapılacak. Bu sınavlar, 24 Ekim 2019’dan sonra ilgili yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıranlardan 31 Mart 2024’den sonra mezun olanlar hakkında uygulanacak.

En az 70 puan alanlar başarılı sayılacak

Sınav tarihi itibarıyla anılan bölümlerden mezun olanlar bu sınavlara başvurabilecek. ÖSYM tarafından yapılacak sınavlar, test şeklinde çoktan seçmeli en az 100 sorudan oluşacak. 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alanlar başarılı sayılacak.

Sınavlarda sorulacak konular ve puan dağılımları da yönetmelikte yer aldı.

Okumaya Devam Et

Haberler

TARSİM’e taahhüt edilecek “hasar fazlası desteği”ne ilişkin prim oranları belirlendi

Tarım Sigortaları Havuzu’na (TARSİM), devlet tarafından taahhüt edilecek hasar fazlası desteğine ilişkin prim oranları belli oldu.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, Tarım Sigortaları Kanunu’nun ilgili maddelerine istinaden Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu tarafından onaylanan Risk Paylaşımı ve Reasürans Planı’na göre, Tarım Sigortaları Havuzu tarafından 1 Ocak-31 Aralık 2024 döneminde akdedilen sigorta sözleşmelerinden kaynaklanan ancak ulusal ve uluslararası piyasalara transferi yapılamayan risklerin hasar prim oranı tespit edildi.

Havuzun üzerinde kalan kısım için yüzde 80 ile yüzde 95 arasında, havuzun ve havuza iş temin eden sigorta şirketlerinin üzerlerinde taşıdıkları kısım için yüzde 200 üzeri, münhasıran bitkisel ürünler don riski, hayvan hayat branşları şap hastalığı, ek hastalıklar ve terör riskleri ile sera ve su ürünleri branşlarına ilişkin yüzde 200’ü aşan kısmı için tamamı itibarıyla, münhasıran köy bazlı kuraklık verim sigortası ile ilgili olarak yüzde 200’ü aşan kısmı için tamamı itibarıyla hasar fazlası desteği taahhüt edildi.

Hasar fazlası desteği ihtiyacı ortaya çıkması durumunda, söz konusu tutar, Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesinin ilgili tertibinden Tarım Sigortaları Havuzu’na aktarılacak.

Karar, 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Okumaya Devam Et

Haberler

Türkiye ile Yunanistan arası

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in yarın gerçekleşmesi beklenen Türkiye ziyaretinde ikili ekonomik ve ticari ilişkiler de konu başlıkları arasında yer alacak.

Ziyaret çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Miçotakis’i Ankara’da kabul etmesi bekleniyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler sağlık, çevre, kültür ve sanat, turizm, ekonomi ve ticaret gibi birçok alanda işbirliği yapma potansiyeli taşıyor. Ayrıca 2021’den itibaren başlatılan ve ticari ilişkilere de ivme kazandırması beklenen “pozitif gündem” girişimi, karşılıklı ziyaretler ve işbirliği anlaşmalarıyla kurumsal hale getiriliyor.

Hem Türkiye’nin hem de Yunanistan’ın cazip turizm destinasyonlarına, ticaret ve enerji sevkiyatları açısından küresel öneme ve karşılıklı doğrudan yatırım avantajlarına sahip olmaları ekonomi alanında Türkiye’nin önündeki başlıca fırsatlar olarak öne çıkıyor.

Bu kapsamda yarınki ziyaret, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi açısından önem taşıyor.

Ticaret hacminde 10 milyar dolar hedefi

Yunanistan’a geçen yıl 2 milyar 609 milyon 889 bin 468 dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Türkiye ise bu dönemde Yunanistan’dan 1 milyar 495 milyon 449 bin 41 dolarlık ürün satın aldı. Böylece geçen yıl dış ticaret hacmi 4,1 milyar doların üzerine çıkarken, bu rakamın 10 milyar dolara yükseltilmesi hedefleniyor.

Demir ve çelik, 2023 sonu itibarıyla 246 milyon 744 bin 317 dolarla ihracatta ilk sırada yer aldı. Bu sektörü 233 milyon 581 bin 399 dolar ile “motorlu kara taşıtları, traktörler, bisikletler, motosikletler ve diğer kara taşıtları, bunların aksam, parça, aksesuarı” ve 210 milyon 990 bin 642 dolarla “plastikler ve mamulleri” takip etti.

Türkiye ise bu dönemde Yunanistan’dan 553 milyon 330 bin 260 dolarlık “mineral yakıtlar, mineral yağlar ve bunların damıtılmasından elde edilen ürünler, bitümenli maddeler, mineral mum” satın aldı. Bu faslı 214 milyon 298 bin 785 dolarla pamuk, pamuk ipliği ve pamuklu mensucat ürünleri izledi.

Türkiye’ye gelen Yunan turist sayısı ilk çeyrekte 168 bini aştı

Turizm faaliyetlerinin Kovid-19 salgını sonrasında hareketlenmesiyle Yunanistan vatandaşlarının Türkiye’ye ziyaretleri de arttı.

Bu kapsamda 2022 Ocak-Mart döneminde 71 bin 490 turist Türkiye’ye gelirken, bu sayı geçen yılın aynı döneminde yüzde 83,84 artışla 131 bin 424’e yükseldi.

Yunanistan vatandaşlarının Türkiye’ye ilgileri bu yılın ilk çeyreğinde de devam etti. Söz konusu dönemde turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28,38 artışla 168 bin 724 oldu.

Okumaya Devam Et

Trendler

Copyright © 2024 Kobi Yatırım. Tüm Hakları Saklıdır.